EL DIA A DIA
Diwali!
El Festival de la Llum a l'Índia

La paraula ‘Diwali’, contracció de ‘Deepavali’, vol dir "fila de llums”, d’aquí que també sigui coneguda com el ‘Festival de la Llum’.

Durant la festivitat de ‘Diwali’ les cases, botigues, temples i llocs públics es decoren amb llums d’oli anomenats ‘diyas’ en hindi.

Per molts indis és un festival en honor a Lakshmi, la deesa de la riquesa. Al nord de l’Índia també es celebra el retorn de Rama i Sita al regne de Rama després de 14 anys a l’exili.

És un dia per netejar la casa, posar llums d’oli a pertot, visitar la família, intercanviar regals i dolços i mostrar focs artificials. 

A l’Índia els hindús deixen les finestres i les portes obertes perquè Lakshmi amb l’ajuda dels ‘diyas’ entri a beneïr les cases. 

Es dibuixen ‘rangolis’ de colors per donar la benvinguda a la deesa i a les persones que tornen a casa. El ‘rangoli’ és símbol d’hospitalitat i es creu que escampen bellesa, alegria i felicitat al seu voltant. 

‘Diwali’ és la celebració de la victòria i el triomf del que és bo, de la llum i el coneixement per damunt del que és dolent, de la foscor i la ignorància. 

BON DIWALI!! SHUBH DEEPAVALI!! HAPPY DIWALI!! शुभ दिवाली !!!

RANGOLI - Espai de ioGa.