EL DIA A DIA
gots amb masala chaigots amb masala chai
'Masala chai', el te d’espècies de l’Índia.
Quan el temps és plujós i la temperatura refresca, és un bon moment per preparar-se un ‘masala chai’.

El masala chai és el te d’espècies que es beu a l’Índia a tothora i a tot arreu. Com el nom diu és un te fet amb espècies; la paraula ‘masala’ vol dir ‘barreja d’espècies’ i la paraula ‘chai’ vol dir ‘te’. 
Una beguda que ajuda a recuperar l’escalfor interna del cos i les propietats de les espècies fa que tingui qualitats medicinals. 
Tot i que la manera de preparar-lo pot variar segons la zona de l’Índia i segons la casa, us explicarem una de les versions que preparem nosaltres. 

Es necessita: 1 got d’aigua mineral, 1 cm2 de gingebre fresc, 4 cardamomos verds, 2 claus, 5 grans de pebre negre, 1 tronc de canyella de l’Índia, una cullerada de te negre, 2 gots llet i sucre.

Es posa l’aigua al foc i s’hi afegeix el gingebre acabat d’aixafar. Si la resta de les espècies no estan mòltes les agafarem i les picarem amb un morter, d’aquesta manera aconseguirem que en surti més fàcilment la seva essència. Si estan mòltes es poden afegir directament a l’aigua. 
Deixarem que bullin una estona, així l’aigua anirà agafant el gust de les espècies. 
Després afegirem la llet i la portarem a ebullició. Quan hagi fet una primera bullida hi afegim el te negre i deixem que torni a bullir, seguidament hi afegim el sucre i apaguem el foc.
Amb l’ajuda d’un colador servim el te a cada got. 
I ja el tenim llest per beure!

S’ha de dir que no és una ciència exacta, sempre hi ha variants: sense te, amb llet vegetal, amb més o menys sucre, amb espècies diferents,… només és qüestió de provar i trobar quines són les variables i en quina quantitat fan del vostre ‘masala chai’ el millor! 

RANGOLI - Espai de ioGa.