EL DIA A DIA
keep calm and do yogakeep calm and do yogakeep calm and do yoga
KEEP CALM... manté la calma...
L'origen dels cartells 'KEEP CALM' que es troben versionats arreu.

Durant la II Guerra Mundial al Regne Unit hi havia un ministeri responsable de la publicitat i la propaganda. A finals de 1939 després de l’esclat de la guerra, van dissenyar una sèrie de cartells-missatge d’un mateix estil per aixecar els ànims de la població.

Els dos primers cartells van ser: ‘Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution will Bring Us Victory’ ("La teva valentia, la teva jovialitat, la teva resolució ens portarà a la Victòria”) i ‘Freedom is in Peril’ ("La llibertat està en perill”); que es van penjar a les tanques publicitàries, als aparadors i al transport públic de tot el país. 

Hi havia un tercer i últim cartell que deia ‘Keep Calm and Carry on’ ("Manté la calma i segueix endavant”), que s’havia de fer públic en el cas que Alemanya envaís la Gran Bretanya, això no va passar i el cartell mai va veure oficialment la llum. 

Es creu que la majoria dels cartells ‘Keep Calm’ van ser destruïts el 1945. Tot i això, 60 anys més tard, un llibreter en va trobar una còpia amagada entre un munt de llibres vells comprats en una subhasta. 

A l’Arxiu Nacional també se’n guarden un número petit de còpies, però no hi ha cap registre de qui van ser les persones que originàriament van escriure aquest missatge tan clar i simple que ens els nostres temps encara resulta tan atractiu. 

A partir del missatge original han aparegut diferents versions, nosaltres ens quedem amb ‘Keep Calm and do Yoga’ ("Manté la calma i fés ioga") i ‘Keep Calm and Carry Om’.

RANGOLI - Espai de ioGa.